30.09.2011

Dżem paprykowy z dodatkiem chilli - Jam Chilli



      Ostatnio na mojej stronie zagościł kolor czerwony.Postanowiłam więc dorzucić jeszcze
      jeden przepis w takim właśnie  kolorze .Jest to dżem z czerwonej  papryki o mocnym,
      zdecydowanym akcencie i smaku papryczki chilli.Pyszny pachnący,słodki i lekko" szczypie".

Crudaiola z papryką i kaparami


Ciąg dalszy moich propozycji na makaron z surowym sosem pomidorowym. Dziś na moim stole zagościły farfalle. Sos oczywiście klasyczny, ale tym razem z dodatkiem świeżej papryki i kaparów.Wiem, że nie wszyscy lubią kapary, ale parzcież można je pominąć lub zastąpić innym dodatkiem . Ale ja bardzo lubię kapary / w niewielkich ilościach/ i  polecam je zdecydowanie dodać do tego dania,  ponieważ nadają mu bardzo ciekawy smak i aromat.

27.09.2011

Crudaiola z suszonymi pomidorami i tymiankiem


Moja trzecia propozycja na ma makaron crudaiola to spaghetti z suszonymi pomidorami i tymiankiem. Spaghetti to jeden z najpopularniejszych rodzajów makaronu, a o jego walorach smakowych nie muszę nikogo przekonywać. Przygotowujemy go na wiele sposobów, ale chyba najbardziej popularny jest  ten w duecie z pomidorem. Sos pomidorowy to najlepszy dodatek do spaghetti, a dla odmiany proponuję przygotować sos z surowych warzyw.

25.09.2011

Crudaiola z oliwkami i ricottą

Kolejna propozycja na danie makaronowe z surowym sosem pomidorowym.
Tym razem makaron penne zamieniłam na rurki, a dodatek oliwek i sera ricotta  nadał potrawie dodatkowych akcentów  smakowych.

24.09.2011

Crudaiola na pożegnanie lata /w 5 odsłonach/

    Lekkie, aromatyczne danie makaronowe z dodatkiem świeżych   pomidorów jest doskonałą
       propozycją dla wielbicieli pasty, a również dla tych, którzy  go lubią lecz unikają,
aby nie przytyć.

06.09.2011

Powrót do kuchennych zakamarków

Cool text generator




Text generator online
Pane senza impastarePANE SENZA IMPASTAREchlebek razowyPANE SENZA IMPASTAREPANE SENZA IMPASTAREbułka razowa
chlebek pszenny z płatkami owianymichlebek orkiszowybułeczki na zakwasiechlebek pełnoziarnistychlebek razowy z rozmarynemchlebek razowy ze słonecznikiem
bochenkowo,
 -to tylko początki moich zmagań z wielkim wyzwaniem..


Czas tak szybko biegnie...........  zerkając na mój ostatni wpis z przerażeniem dociera  do mnie,że to już dwa miesiące mojej bezczynności na tej stronie.Oczywiście zerkałam,szperałam,czytałam,szukałam nowych pomysłów,ale  skoncentrowałam się całkowicie na moim życiu prywatnym. Po  ponad pięciu miesiącach nieobecności w domu nie ma się zupełnie ochoty na pisanie postów-nawet o jedzeniu.Całe dwa miesiące spędziłam w moich domowych zakamarkach ,wśród najbliższych i najdroższych mi osób.Było gotowanie/oczywiście po polsku/,jedzenie rodzimych pyszności, imprezki, spotkania rodzinne,były fotografie i skrzętnie notowane nowe przepisy kulinarne. Ale pisać się nie chciało i z pewnością nie nadrobię tego czasu,który zdecydowanie nie  był dla mnie stracony.I tak do następnego razu........   
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ostatnio upiekłam.........