w trakcie tworzenia

Menu

1.09.2021

Orecchiette z białą kiełbasą , pomidorkami i rozmarynem

 


Niezwykle  proste , smaczne ,pachnące rozmarynem  danie  z makaronem w roli głównej .
Dodatek kiełbasy i pomidorków stanowi doskonałe  połączenie  smakowe i odżywcze .

Składniki / 2 porcje/

  •      200 g makaronu orecchiette
  • ·        150  g białej, surowej  kiełbasy    
  • ·         2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
  • ·         1 ząbek czosnku
  •       kawałek ostrej papryczki
  • ·        150 g pomidorków koktajlowych
  • ·         sól ,pieprz dla smaku
  •      gałązka rozmarynu·      


Przygotowanie:

-Ugotować makaron w/g przepisu.

W międzyczasie:

-Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy,dodać czosnek.paprykę i rozmaryn,

-Kiełbasę obrać z osłonek, zgnieść widelcem, przełożyć na patelnię 

mieszając podsmażyć do lekkiego przyrumienienie mięsa.

-Dodać połówki pomidorków, mieszając smażyć kilka minut.

- Doprawić do smaku solą i pieprzem.

-Ugotowany makaron przecedzić i wsypać  na patelnię.

-Delikatnie wymieszać i przełożyć na talerze.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz