w trakcie tworzenia

Menu

21.02.2011

Surówka z marchwi i jabłka






Składniki:
  • 4 marchewki
  • 1 duże jabłko
  • 1 łyżka oliwy z oliwek o delikatnym  smaku 
  • sok z ½  pomarańczy
  • ½ łyżeczki cukru
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany
  • kilka orzechów włoskich
  • szczypta soli
Wykonanie:
Obraną marchewkę i umyte jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach/jabłko nie musi być obrane/. Dodać pozostałe składniki, wymieszać, lekko schłodzić i przełożyć do miseczki. Przygotować bezpośrednio przed podaniem.
Do surówki można dodać tarty chrzan /ok.1 łyżeczki/ , dzięki któremu surówka nabiera mocnego zdecydowanego smaku.  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz