w trakcie tworzenia

Menu

27.05.2013

Lody śmietankowo-orzechowe /z maszynki/

Wykonanie:
-Mleko wymieszać ze śmietanką  cukrem , wanilią i zagotować.
-Orzechy drobno pokroić, przełożyć do rondelka, dodać miód ,łyżkę miodu i chwilkę podgotować.
-Orzechy zmiksować na gładka masę  dodając odrobinę mleka.
-Mleko zagotowane ze śmietanką połączyć z masą orzechową, wystudzić i wstawić na kilka godzin do lodówki.
-Schłodzoną masę mleczno- śmietankowo-orzechową umieścić w misie maszynki do lodów i włączyć urządzenie na ok.30 minut.
-Gotowe lody można podawać zaraz  po przyrządzeniu lub przełożyć do pojemniczka i wstawić do zamrażalnika  w celu mocniejszego zmrożenia.
-Udekorować orzechami  i czekoladową posypką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz