w trakcie tworzenia

Menu

26.02.2014

Pączusie ptysiowe


Z  tego  samego ciasta, z którego usmażyłam  churrosy/ jeśli mogę je tak nazywać/przygotowałam również mini pączusie.



 Jest  to bowiem  zwyczajne ciasto ptysiowe , które  świetnie nadaje się  właśnie  do smażenia karnawałowych smakołyków. Nadając  odpowiedni kształt   podczas wyciskania ciasta przez  szprycę możemy  uzyskać takie właśnie  małe pączusie, które świetnie nadają się również do nadziewania. Używając długiej końcówki  szprycy cukierniczej  możemy do wnętrza  pączków wcisnąć ulubiony krem /u mnie czekoladowy/.
Ciasto przygotowałam w/ g  TEGO  przepisu.

Pączki można posypać cukrem pudrem........

............nadziać kremem czekoladowym........
........polać miodem i posypać kolorową posypką .



2 komentarze: