w trakcie tworzenia

Menu

2.09.2014

Paluszki francuskie z sezamem


Na słodko i wytrawnie...........ciasto francuskie niezastąpione w każdej sytuacji.

Tym razem na wytrawnie ,czyli paluszki serowe z  sezamem
Składniki:
  • płat ciasta francuskiego
  • 3 łyżki startego parmezanu
  • 2 łyżki sezamu
  • 1 białko /do smarowania ciasta
Wykonanie:
Schłodzone ciasto  francuskie rozłoży na blacie.
Połowę posypać świeżo startym serem.
Złożyć i docisnąć.
Wierzch posmarować białkiem i posypać sezamem.
Ostrym nożem pokroić paski  /1,5 -2 cm/
Paski ciasta delikatnie skręcić i wyłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec 15 minut w temp. 200 st. C.


2 komentarze: