w trakcie tworzenia

Menu

1.09.2013

Hamburger z rukolą w czosnkowo -ziołowym papirusie.


Właściwie to mięso mogłam  odpowiednio doprawić i  usmażyć tradycyjną  metodą, ale 
decyzja zapadła..... będą hamburgery wołowe w aromatycznym pergaminie.....
.....ponieważ  w moich  kuchennych zakamarkach  znalazłam  jeszcze 2 opakowania  produktu Winiar na POMYSŁ NA... PAPIRUS....... Dziś hamburgery, a  natępnym razem mam w planie  przygotować rybkę.....Przez pewien czas należałam do grona "Przyjaciół  Winiar..." , testowałam , smakowałam  i pozostało mi jeszcze sporo torebek , które  jeśli nie rozdam ,  to z pewnością wykorzystam...


Składniki: /4 porcje/
  • 600 g mielonej wołowiny
  • 0,5 cebuli drobno posiekanej
  • 1 łyżka  ostrej musztardy 
  • 2 łyżki drobno pokrojonej  rukoli
  • 2 łyżki zimnej wody
Wykonanie:

-Mięso, musztardę ,drobno pokrojoną cebulę i rukolę  wymieszać w misce.
-Dodać odrobinę zimnej wody  i starannie wyrobić ręką masę  mięsną.
-Uformować 4 hamburgery i odstawić na 20 minut w chłodne miejsce.
-Każdego hamburgera umieść na jednej połowie pergaminu, przykryć  drugą częścią .
-Rozgrzać patelnię  bez tłuszczu.
-Położyć  mięso zawinięte w pergamin  i piec każdą porcję z obu stron  ok. 7 minut.
-Podawać z pieczywem i ulubioną surówką.





2 komentarze: