Prawdziwy sekret idealnego mięsa z grilla to właściwie przygotowana marynata.
Do tej pory robiłam ją samodzielnie, eksperymentowałam , podpatrywałam, ale tym razem postanowiłam wypróbować gotowe marynaty przygotowane przez firmę Winiary.
Marynaty te to odpowiednio zmiksowane mieszanki ziół i przypraw , które należy połączyć z jogurtem lub keczupem i wraz z mięsem/ kurczak lub karkówka/ włożyć do woreczka, który ułatwia marynowanie. Po ok.45 min. mięso jest gotowe do grillowania zarówno na grillu ogrodowym jak i w piekarniku.
Mięso /karkówkę i piersi z kurczaka/ przygotowałam dokładnie w/g propozycji producenta:
Przyjemnie grilluje się w firmowym fartuszku i przy pomocy nowego sprzętu ,
szczególnie na łonie natury........
Oto efekt, Palce lizać!
....zdecydowanie do powtórki!
Wszystkie produkty / w tym marynaty/ , fartuszek, naczynia i sprzęt pomocny przy grillowaniu to moja nagroda w grillowym konkursie Winiar.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz