Składniki 4 porcje :
- 320 g makaronu / casarece /
- 100 g boczku
- 1/2 małej cebuli
- 200 g fasolki szparagowej
- 50 g startego parmezanu
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 3 jajka
- 100 ml słodkiej śmietanki
- sól
- świeżo zmielony pieprz
- parmezan do posypania
- zielona cebulka do dekoracji
Wykonanie:
Fasolkę ugotować w osolonej wodzie / " na ząb'/
Boczek pokroić w drobną kostkę.
Cebulę posiekać ,podsmażyć na oliwie wraz z boczkiem.
Dodać pokrojoną fasolkę ,smażyć 2 -3 minuty.
Śmietanę, jajka ser zmiksować.
Makaron ugotować w osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu.
Odcedzić.
Gorący makaron przełożyć na patelnię, wymieszać, kontynuować smażenie.
Dodać masę jajeczną ,wymieszać składniki ,doprawić do smaku pieprzem/ewentualnie solą/.
Zdjąć z ognia.
Masa jajeczna powinna być półpłynna.
Masa jajeczna powinna być półpłynna.
Makaron wyłożyć na talerze-.
Posypać-serem ,udekorować cebulką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz