4.05.2020

Makaron spaghetti z tuńczykiem i cytryną



Prosto, smacznie i błyskawicznie.........



Składniki: /2 porcje/
  • 200 g makaronu spaghetti
  • 1   puszka tuńczyka  w oliwie /ok.120 g/
  • 2    łyżki oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • sok z ½ cytryny
  • skórka starta z cytryny
  • zielona pietruszka
  • sól i pieprz do smaku
  • czerwona, ostra papryczka do dekoracji




Wykonanie:


-Tuńczyka odsączyć z nadmiaru tłuszczu, rozdrobnić ,dodać , posiekaną pietruszkę ,sok i skórkę z cytryny.
-Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody.
-Ząbek czosnku podsmażyć na oliwie.
-Tuńczyka przełożyć na  rozgrzaną patelnię.
-Wsypać odcedzony makaron i  starannie wymieszać.
-Doprawić do smaku i przełożyć na talerze.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

szukaj po składnikach

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...