w trakcie tworzenia
1.07.2011
Fasolka szparagowa po włosku
sos balsamiczny:
Przygotowanie:
Obraną i umytą fasolkę ugotować do miękkości/6-10 min./następnie umieścić w naczyniu z zimną, a nawet lodowatą wodą. Wyjąć łyżką cedzakową i osuszyć. Przygotować sosy. Majonez połączyć z jogurtem, a następnie dodać zmiażdżony czosnek , doprawić solą i pieprzem, dodać drobniutko pokrojony koperek. /znakomity sos czosnkowy do fasolki trzymamy łącząc tylko oliwę z czosnkiem/. Osobno połączyć oliwę z octem balsamicznym , doprawić do smaku. Fasolkę przełożyć do miseczek. Jedną porcję polać sosem czosnkowym ,a drugą posypać szczypiorkiem i polać sosem balsamicznym.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
szukaj po składnikach
ananas
(11)
avocado
(4)
bakalie
(7)
bakłażan/melanzana
(25)
banan
(28)
bita śmietana
(13)
brzoskwinie
(7)
buraki
(12)
bób
(3)
cebula
(8)
chilli
(2)
ciecierzyca
(13)
cukinia
(26)
cykoria
(8)
czekolada
(29)
czereśnie
(5)
czosnek
(1)
daktyle
(2)
dynia
(30)
fasola
(12)
fasolka szparagowa
(11)
feta
(5)
finocchio
(6)
gorgonzola
(5)
groszek
(9)
gruszki
(13)
grzyby
(8)
imbir
(4)
jabłka
(31)
jagody
(4)
kaki
(1)
kalafior
(5)
kapary
(8)
kapusta
(12)
karczochy
(10)
kasza gryczana
(1)
kasza jaglana
(2)
kasza kukurydziana
(5)
kasztany
(8)
kiełki sojowe
(2)
kiwi
(7)
kokos
(11)
koper włoski
(23)
krewetki
(2)
kukurydza
(3)
kuskus
(1)
kwiaty jadalne
(5)
majonez
(6)
maliny
(7)
mandarynki
(7)
mango
(3)
marchew
(6)
mascarpone
(11)
melon
(9)
migdały
(11)
mozzarella
(9)
musli
(7)
nutella
(6)
ocet balsamiczny
(9)
ogórki
(3)
oliwki
(11)
orkisz
(3)
orzechy
(29)
orzeszki pinii
(2)
orzeszki pistacjowe
(7)
otręby
(12)
owce morza
(1)
owoce morza
(2)
papryka
(21)
parmezan
(4)
pieczarki
(2)
pistacje
(3)
pomarańcze
(13)
pomidory
(28)
pomidory suszone
(4)
por
(7)
płatki owsiane
(17)
rabarbar
(1)
radicchio
(8)
ricotta
(18)
rodzynki
(2)
rukola
(8)
ryba
(17)
ryż
(33)
rzodkiewka
(5)
seler
(6)
seler naciowy
(9)
ser pleśniowy
(5)
sezam
(8)
siemię lniane
(4)
skórka pomarańczowa
(7)
soczewica
(18)
soja
(2)
suszone owoce
(1)
szałwia
(2)
szparagi
(19)
szpinak
(29)
szynka
(7)
słonecznik
(3)
truskawki
(59)
tuńczyk
(12)
tymianek
(1)
winogrona
(15)
ziemniaki
(9)
łosoś
(8)
śliwki
(12)
żurawina
(7)
U mnie w domu też jadało się fasolkę z masłem i bułką :) Jednak Twoje propozycje są bardzo kuszące, zwłaszcza ta balsamiczna. Jako faka wszelkich octowych smaków (a już zwłaszcza balsamicznego) chyba się nei oprę ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
http://polkazprzyprawami.blox.pl
Lubię takie nietypowe propozycje. A że fasolkę uwielbiam, to na pewno wypróbuję;)
OdpowiedzUsuń