- 2 dojrzałe banany
- 1 szklanka płatków owsianych
- 2 łyżki mąki ryżowej
- 1 łyżka pasty tahini
- 1 jajko
- 4 łyżki nasion sezamu
- 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
Wykonanie:
W misce umieścić banany i rozgnieść je widelcem. Dodać pozostałe składniki i wymieszać do połączenia się składników. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia kłaść łyżką masę formując dowolnej wielkości okrągłe , spłaszczone ciasteczka. Piec 20-25 minut w temperaturze 170 st.C
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiwAxy7SA0eiGhrJTV__PuZtwI-EIxBsN_kuOIUqILWzJy7dVJHaSbNCMZH0hnwWJRpFtsHacEud6GdycoEyeQd6_R66pn5QJScPu5pk4oSSzZVpMspPqLkIrn3vfhfMP0KdyzkMEerKQjOROBpRcdUfwnLQNPyP7imHigAqEFhhEaJ6pVLycdcAaKO1w/w640-h360/05.jpg)
Dla fanów zdrowych smakołyków idealne.
OdpowiedzUsuń