Pierś z kurczaka w aromatycznym, delikatnym i kremowym sosie śmietankowym z dodatkiem przyprawy curry i chrupiącego zielonego pieprzu.
Dodatek ryżu i sałatki ze świeżego szpinaku stanowią doskonałe wykończenie tego prostego, pysznego dania obiadowego.
Składniki / 2 porcji/Dodatek ryżu i sałatki ze świeżego szpinaku stanowią doskonałe wykończenie tego prostego, pysznego dania obiadowego.
-Umyte
, osuszone mięso lekko rozbić,posypać przyprawą , mieszanką curry i mąką.
-Rozgrzać
oliwę ,wrzucić czosnek, następnie podsmażyć
mięso z obu stron na rumiano
/czosnek usunąć/.
-Podlać bulionem i dusić kilka minut obracając mięso od czasu do czasu.
-Wrzucić
ziarenka pieprzu.
-Kiedy
mięso będzie wystarczająco miękkie wlać śmietanę , wymieszać z sosem.
-Dodać jeszcze szczyptę curry, doprawić do smaku, zdjąc z ognia.
-Ryż
ugotować na sypko.
- Przełożyć go do natłuszczonych , jednorazowych
pojemniczków i lekko docisnąć z wierzchu, a po chwili przełożyć na talerz.
- Nałożyć porcję mięsa i polać sosem
-Podawać z sałatką szpinakową z dodatkiem suszonych pomidorów, plasterków świeżego ogórka , skropioną octem i oliwą i posypaną mixem dowolnych prażonych orzeszków.
Smakowitości same:)
OdpowiedzUsuńMiło mi ,że Ci się podoba................a rzeczywiście jest smacznie i prosto.
OdpowiedzUsuńwygląda bardzo smacznie:)
OdpowiedzUsuń