05.01.2015

Trufle kokosowe

Dla  wielbicieli  kokosowych smaków pyszne, delikatne  kuleczki z białą czekoladą
 i serkiem  mascarpone obtoczone gorzkim kakao i wiórkami kokosu.


Składniki:/10-12  szt. w zależności od wielkości/
  • 100 g białej czekolady
  • 150 g serka mascarpone
  • ok.100 g wiórków   kokosowych
  • 2 wafelki o smaku kokosowym w białej czekoladzie
  • 1 łyżka cukru pudru
  • ok.2  łyżki likieru kokosowego
  • wiórki kokosowe i kakao do obtoczenia
Wykonanie:
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, przestudzić.
Wafelki rozdrobnić i wymieszać z kokosem.
Serek wymieszać cukrem, dodać wafelki z kokosem, schłodzoną czekoladę i likier.
Masę dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki  aby  lekko stężała.
Ze schłodzonej masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać je w kokosie lub kakao.

Gotowe trufelki przełożyć do papilotek i wstawić do lodówki .

5 komentarzy:

  1. Świetnie, bardzo ładnie się prezentują. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetnie wygląda! :) Z pewnością wypróbuje u siebie

    I również zapraszam na mojego bloga: http://passionatanyprice.blogspot.com/ :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...