Dla wielbicieli kokosowych smaków pyszne, delikatne kuleczki z białą czekoladą
i serkiem mascarpone obtoczone gorzkim kakao i wiórkami kokosu.
i serkiem mascarpone obtoczone gorzkim kakao i wiórkami kokosu.
Składniki:/10-12 szt. w zależności od wielkości/
- 100 g białej czekolady
- 150 g serka mascarpone
- ok.100 g wiórków kokosowych
- 2 wafelki o smaku kokosowym w białej czekoladzie
- 1 łyżka cukru pudru
- ok.2 łyżki likieru kokosowego
- wiórki kokosowe i kakao do obtoczenia
Wykonanie:
Czekoladę
rozpuścić w kąpieli wodnej, przestudzić.
Wafelki
rozdrobnić i wymieszać z kokosem.
Serek
wymieszać cukrem, dodać wafelki z kokosem, schłodzoną czekoladę i likier.
Masę
dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki aby lekko stężała.
Ze
schłodzonej masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać je w
kokosie lub kakao.
Świetnie, bardzo ładnie się prezentują. :)
OdpowiedzUsuńdomowe, śliczne słodkości :)
OdpowiedzUsuńBędę robić:)
OdpowiedzUsuńGORĄCO ZACHĘCAM , bo są pyszne!
UsuńŚwietnie wygląda! :) Z pewnością wypróbuje u siebie
OdpowiedzUsuńI również zapraszam na mojego bloga: http://passionatanyprice.blogspot.com/ :)