2/27/2013

Zupa warzywna z czerwoną soczewicą


Aromatyczna zupa warzywna , która mocno  rozgrzewa i syci.
 Tego właśnie najbardziej potrzebujemy  w chłodne zimowe dni.

Filet z morszczuka w kukurydzy z grillowaną polentą




Niezwkle proste danie ,w którym główną rolę odgrywa słoneczny kolor kukyrydzy,  potrafi
 pobudzić zmysły i  apetyt u każdego niejadka......

2/24/2013

Granatowe babeczki


Delikatne, rozpływające się w ustach  ciasto i  mocny,  orzeźwiający  smak  granatu .
Bardzo  łatwe do  przygotowania,  kuszące dla oka i przyjemne dla podniebienia............

2/17/2013

Sałatka z białej fasoli i kopru włoskiego


Smaczna i pożywna sałatka z fasoli , kopru włoskiego z dodatkiem  selera naciowego i pora to doskonałe połączenie  wartościowych składników.

Sałatka sycylijska z pomarańczy


Pyszna orzeźwiająca sałatka o słodko kwaśnym smaku z delikatnym ,
anyżkowym aromatem i oliwkowym akcentem. Ta niezwykle prosta  sałatka  o nazwie sycylijska
  to tradycja kuchni tego regionu Włoch.

2/14/2013

Walentynkowe słodkości - dziś bez przepisu



 Niektórzy wychodzą z założenia,  że ten dzień powinien być wyjątkowy, pełen przyjemnych doznań i dla niektórych bardzo słodki, ale  czy naturalną słodycz można zastąpić takimi smakołykami ?
Pewnie, że nie, ale jednak najważniejsze , że ktoś się stara i pamięta ....

2/13/2013

"Baci di dama "czekoladowe


Popularne włoskie ciasteczka migdałowe o wdzięcznej nazwie "pocałunki  damy" to doskonały słodki poczęstunek "walentynkowy".

szukaj po składnikach