4.04.2015

Jajka faszerowane łososiem


Prosta, smaczna   przekąska idealna  na wielkanocne śniadanie.

Składniki:
  • 4 jajka
  • 80 g wędzonego łososia
  • 1,5 łyżki  gęstego majonezu /plus do dekoracji
  • sól , pieprz, papryka ostra /do smaku
  • liście świeżej sałatki, kapary i czerwony pieprz/do dekoracji

Wykonanie:
-Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać.
Przekroić na pól, wyjąć żółtka.
-Żółtka utrzeć z majonezem  na gładką masę przy pomocy miksera /można tylko rozgnieść widelcem/, dodać łososia , przyprawy i ponownie krótko zmiksować.
-Przygotowanym farszem wypełnić połówki białek.
-Jajka  ułożyć na półmisku  wyłożonym  zieloną sałatką, ozdobić kaparami i czerwonym pieprzem.

-Doskonałym dodatkiem do farszu może być świeży koperek lub szczypiorek.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

szukaj po składnikach

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...