Prosta, smaczna przekąska
idealna na wielkanocne śniadanie.
Składniki:
- 4 jajka
- 80 g wędzonego łososia
- 1,5 łyżki gęstego majonezu /plus do dekoracji
- sól , pieprz, papryka ostra /do smaku
- liście świeżej sałatki, kapary i czerwony pieprz/do dekoracji
Wykonanie:
-Jajka ugotować na twardo,
wystudzić i obrać.
Przekroić na pól, wyjąć
żółtka.
-Żółtka utrzeć z
majonezem na gładką masę przy pomocy
miksera /można tylko rozgnieść widelcem/, dodać łososia , przyprawy i ponownie
krótko zmiksować.
-Przygotowanym farszem
wypełnić połówki białek.
-Jajka ułożyć na półmisku wyłożonym
zieloną sałatką, ozdobić kaparami i czerwonym pieprzem.
-Doskonałym dodatkiem do
farszu może być świeży koperek lub szczypiorek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz