Chociaż zestawienie makaronu z sosem mięsnym jest uważane przez dietologów za błąd w żywieniu to rozkosz dla podniebienia jest warta grzechu.
Makaron z ragu' jest daniem bardzo popularnym i lubianym we Włoszech, ale bardziej rozpowszechniona jest wersja tagliatelle all ragu' .
Makaron z ragu' jest daniem bardzo popularnym i lubianym we Włoszech, ale bardziej rozpowszechniona jest wersja tagliatelle all ragu' .
Danie to, podobnie jak każde z makaronu jest łatwe i szybkie w przygotowaniu. Mały problem stanowi tylko sos, który wymaga trochę więcej czasu do przygotowania. Można temu jednak świetnie zaradzić. Sos przygotowuje się z większej ilości składników , porcjuje w pojemniczki i zamraża. Prawie każda gospodyni włoska robi sos mięsny na zapas, a w zamrażalce nigdy go nie brakuje.
-makaron spaghetti/ 80-100 g na osobę/
-sos ragu'
-ser Parmezan/w-g uznania/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz