- 2 torebki ryżu/najlepiej brązowego/
- 15 dag sera żółtego
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1/2 puszki ananasa
- łodyga selera naciowego
- 2 łyżki nasion słonecznika
- po 2 łyżki rodzynek, orzechów, żurawiny
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 4 łyżki majonezu
- 1 mały kubek jogurtu naturalnego
- sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem soli,wystudzić.
Produkty z puszek odcedzić,ananasa pokroić na mniejsze części.
Ser, seler naciowy pokroić w kostkę.
Ryż wymieszać z selerem , kukurydzą,ananasem i serem.
Dodać pozostałe składniki,doprawić solą i pieprzem.
Wymieszać z majonezem i jogurtem.
Przełożyć do salaterki, schłodzić i gotowe.
Produkty z puszek odcedzić,ananasa pokroić na mniejsze części.
Ser, seler naciowy pokroić w kostkę.
Ryż wymieszać z selerem , kukurydzą,ananasem i serem.
Dodać pozostałe składniki,doprawić solą i pieprzem.
Wymieszać z majonezem i jogurtem.
Przełożyć do salaterki, schłodzić i gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz