Moja ulubiona,prosta i smaczna.
Składniki:
- ½ główki kapusty pekińskiej
- ½ małej cebuli
- 1 jabłko
- ½ papryki czerwonej
- ½ papryki żółtej
- zielona pietruszka
- 2 łyżki dobrego majonezu
- sok z ½ cytryny
- szczypta cukru
- sól
- pieprz
Wykonanie:
Kapustę i pozostałe warzywa dokładnie umyć, cebulę i jabłko obrać. Kapustę cienko poszatkować, paprykę i cebulę pokroić w drobną kostkę,jabłko zetrzeć na tarce o dużych otworach,skropić sokiem z cytryny. Połączyć wszystkie składniki,posolić,przyprawić świeżo zmielonym pieprzem, odrobiną cukru i sokiem z cytryny. Wymieszać. Dodać majonez , jeszcze raz wymieszać i posypać obficie zieloną pietruszką. Surówkę przygotować bezpośrednio przed podaniem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz