Może trochę przesadziłam z tym tytułem ,bo czy jogurt z dodatkiem cukru i pistacji można nazwać kremem? Ja odniosłam takie wrażenie ,ponieważ mój jogurt był bardzo gęsty i mocno kremowy.
A nie ma przecież nic lepszego na deser jak właśnie truskawki z jogurtem- niewiele kalorii ,a smak doskonały .
Prosto ,smacznie, zdrowo .
Troszkę kalorii dorzuciłam przez dodanie orzeszków pistacjowych, ale kto chce może zrezygnować.
Ja nie!
Składniki:/ilości dowolne/
- truskawki
- jogurt naturalny/grecki/
- cukier w/g uznania
- orzeszki pistacjowe /nie solone/
- kilka listków mięty
Jogurt ubić z cukrem na gęsty krem. Truskawki polać kremem jogurtowym i posypać orzeszkami pistacjowymi,ozdobić świeżymi listkami mięty.Schłodzić.
ślinka cieknie na sam widok;)
OdpowiedzUsuń