9.02.2013

Faworki z bitą śmietaną i czekoladą



Mam ochotę zakończyć karnawał bardzo słodkim akcentem.......faworki z bitą śmietaną i czekoladą.

To chyba nie jest przesadne połączenie biorąc pod  uwagę fakt, że faworki są pieczone
 w piekarniku /tylko z wierzchu posmarowane oliwą w czasie pieczenia/.
Na dodatek wydawały mi się takie smutne i  szare.....i byle jakie.
Faworki można przygotować w/g TEGO    przepisu ,a reszta to już tylko słodka zabawa....

Smutne, bez wyrazu ciastka zmieniają  się w eleganckie, wytworne  ciacha , a to tylko dzięki przełożeniu ich puszystą ,słodziutką i tłuściutką śmietanką. Częstuje się ten, kto ma ochotę........

Pieczone faworki  wyśmienicie smakują z dodatkiem gorzkiej czekolady. Wystarczy część zamoczyć  w roztopionej czekoladzie i pozostawić do  wystygnięcia. Dzięki niej  ciastka zmieniły swój wygląd , smak i ...... wartość kaloryczną.



3 komentarze:

  1. wow, takich jeszcze nie jadłam...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. fajny pomysł, bardzo apetycznie wygląda ale mnie się faworki przejadły po tłustym czwartku na jakiś czas:)

      Usuń

szukaj po składnikach

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...