05.01.2014

Ciastka bananowo-owsiane z czekoladowymi kropelkami

Ciasteczka owsiane , których jedynym składnikiem obok płatków owsianych jest banan.
 Kropelki czekoladowe wzbogacają jedynie smakowo i wizualnie te niezwykle proste ciasteczka.



Można je pominąć i otrzymamy zdrowe, naturalne , dwuskładnikowe ciastka przy jedzeniu których nie mamy wyrzutów sumienia........
  • 2  banany / średniej wielkości/
  • 100 g płatków owsianych
  •  kropelki  czekoladowe /ok.50-80 g/
Wykonanie:

-Banany obrać i umieścić w misce.
-Przy pomocy widelca zgnieść na gładką masę.
-Połowę płatków owsianych wsypać do miski z bananem.
-Drugą część  płatków  rozdrobnić przy pomocy miksera.
-Dosypać do składników.
-Masę bananową starannie połączyć z płatkami.
-Dodać czekoladowe kropelki, wymieszać. 
-Blachę do pieczenia wyłożyć papierem.
-Łyżką nabierać masę i kłaść na blasze  w odstępach niewielkie kupki ,które należy lekko spłaszczyć./ciasto nie rośnie/.
-Piec ok. 20 minut w temperaturze 170-180 st.C.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz