Penne  z dodatkiem selerowego pesto , to propozycja na zdrowe ,  smaczne  i aromatyczne 
danie makaronowe. 
Tak jak do każdego pesto potrzebujemy świeżych  zielonych liści /dziś selera/ , oliwę z oliwek , migdały
i starty ser typu parmezan /użyłam włoski, owczy ser pecorino romano/.
i starty ser typu parmezan /użyłam włoski, owczy ser pecorino romano/.
Jeśli pesto  przygotujemy  nieco wcześniej /można przechowywać  w lodówce kilka dni/  ,
 to przygotowanie tego dania zajmie nam zaledwie tyle czasu ile potrzebujemy na ugotowanie makaronu.
Dodać  czosnek, ser, migdały , lód i  dolewając stopniowo oliwę zblendować.
Doprawić do smaku solą
Makaron ugotować al dente.
Przecedzić i  przesypać ponownie do garnka.
 Dodać kilka łyżek pesto / w-g  własnego uznania/ .
Wymieszać i przełożyć na talerze.
 

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz