Penne z dodatkiem selerowego pesto , to propozycja na zdrowe , smaczne i aromatyczne
danie makaronowe.
Tak jak do każdego pesto potrzebujemy świeżych zielonych liści /dziś selera/ , oliwę z oliwek , migdały
i starty ser typu parmezan /użyłam włoski, owczy ser pecorino romano/.
i starty ser typu parmezan /użyłam włoski, owczy ser pecorino romano/.
Jeśli pesto przygotujemy nieco wcześniej /można przechowywać w lodówce kilka dni/ ,
to przygotowanie tego dania zajmie nam zaledwie tyle czasu ile potrzebujemy na ugotowanie makaronu.
Dodać czosnek, ser, migdały , lód i dolewając stopniowo oliwę zblendować.
Doprawić do smaku solą
Makaron ugotować al dente.
Przecedzić i przesypać ponownie do garnka.
Dodać kilka łyżek pesto / w-g własnego uznania/ .
Wymieszać i przełożyć na talerze.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz