Aromatyczne , grillowane warzywa i chrupiące, rozpływające się w ustach ciasto francuskie.
Niewiele składników, prosty sposób przygotowania potrawy i niesamowity smakowy oraz
wizualny rezultat. Do przyrządzenia tej tarty można użyć dowolnych , ulubionych warzyw,
które nadają się do grillowania. Dużą rolę odgrywa tu również rodzaj użytego sera,
który powinien być przeznaczony do zapiekania. Dowolna kompozycja mieszanki ziołowej
pozwala na uzyskanie ulubionego smaku i aromatu tarty.
wizualny rezultat. Do przyrządzenia tej tarty można użyć dowolnych , ulubionych warzyw,
które nadają się do grillowania. Dużą rolę odgrywa tu również rodzaj użytego sera,
który powinien być przeznaczony do zapiekania. Dowolna kompozycja mieszanki ziołowej
pozwala na uzyskanie ulubionego smaku i aromatu tarty.
Warzywa umyć.
Papryki pokroić w ćwiartki, bakłażan i cukinię w plastry.
Warzywa posmarować oliwą i grillować na patelni z obu stron.
Doprawić do smaku i pozostawić do przestygnięcia.
Schłodzone ciasto francuskie wyłożyć do foremki / dno i boki/.
Nakłuć widelcem, posmarować rozmąconym jajkiem.
Przestudzone warzywa dowolnie ułożyć na cieście.
Polać sosem pomidorowym i posypać startym serem.
Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 st.C i piec ok. 20-25 min.
Upieczoną tartę przestudzić i pokroić.
Wygląda super.Pewnie aromat ma niesamowity;)
OdpowiedzUsuń