Składniki:
- 100 g migdałów /zmielone
- 50 g orzechów włoskich/ zmielone
- 50 g orzechów włoskich/ zmielone
- 100 g cukru pudru
- 100 g mąki pszennej
- 2 białka
- 1 łyżka miodu
Z podanych składników
zagnieść ciasto.
Rozwałkować na grubość ok.
1cm pomiędzy dwoma arkuszami folii spożywczej.
Wyciąć gwiazdki.
Ciasteczka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec
10-15 min. w temp. 150-160 °C
Przestudzone gwiazdki pokryć lukrem.
lukier
- 1
białko
- ok.250
g cukru pudru
Białko ubić.
Ubijając dosypywać tyle cukru pudru, by powstała gęsta , lśniąca polewa.
jakie urocze gwiazdki :)
OdpowiedzUsuńChyba jutro wystartuję!
OdpowiedzUsuńCudownie świąteczne :)
OdpowiedzUsuń