25.03.2025

Buraczkowe babeczki-mufinki


Składniki

  • 1 szklanka mąki
  • 2 łyżki kakao
  • 1,5  łyżeczka proszku
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1 jajo
  • 1 szklanka puree z buraków
  • 1/3 szklanki oleju
  • ¾ szklanki jogurtu naturalnego




Wykonanie

-W misce wmieszać  suche składniki: mąkę ,kakao, cukier, proszek do pieczenia. 
-Osobno wymieszać tzw. mokre składniki: buraki, jogurt ,jajko, olej.
- Składniki połączyć ze sobą .
-Foremki nasmarować tłuszczem .
-Gotowe ciasto umieścić w foremkach na ¾ wysokości.
-Piec 25 minut w temperaturze 180 st. C.

-Wystudzone babki polać czekoladą i ozdobić bakaliami.










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

szukaj po składnikach

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...