Ciastka bananowo-orzechowe z owocami goji
Zdrowe, delikatnie chrupiące i pełne smaku! Te ciasteczka to świetna przekąska na co dzień – bez dodatku cukru, za to z mnóstwem wartościowych składników
Składniki:
- 1,5 dojrzałego banana
- 1 łyżka soku z cytryny
- 3 łyżki otrębów
- 3 łyżki posiekanych orzeszków (np. włoskich, laskowych)
- 3 łyżki mąki ryżowej
- ½ łyżeczki sody
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- garść owoców goji
Sposób przygotowania:
Rozgnieć banana i wymieszaj z sokiem z cytryny.
Dodaj otręby, mąkę ryżową, orzeszki, sodę, proszek do pieczenia i wymieszaj.
Na koniec wsyp owoce goji i ponownie wymieszaj.
Formuj małe ciasteczka i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz w 180°C przez około 15-20 minut, aż będą złociste.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz