Właściwie to mięso mogłam odpowiednio doprawić i usmażyć tradycyjną metodą, ale
.....ponieważ w moich kuchennych zakamarkach znalazłam jeszcze 2 opakowania produktu Winiar na POMYSŁ NA... PAPIRUS....... Dziś hamburgery, a natępnym razem mam w planie przygotować rybkę.....Przez pewien czas należałam do grona "Przyjaciół Winiar..." , testowałam , smakowałam i pozostało mi jeszcze sporo torebek , które jeśli nie rozdam , to z pewnością wykorzystam...
Składniki: /4 porcje/
- 600 g mielonej wołowiny
- 0,5 cebuli drobno posiekanej
- 1 łyżka ostrej musztardy
- 2 łyżki drobno pokrojonej rukoli
- 2 łyżki zimnej wody
-Mięso, musztardę ,drobno pokrojoną cebulę i rukolę wymieszać w misce.
-Dodać odrobinę zimnej wody i starannie wyrobić ręką masę mięsną.
-Uformować 4 hamburgery i
odstawić na 20 minut w chłodne miejsce.
-Każdego hamburgera umieść na jednej połowie
pergaminu, przykryć drugą częścią .
-Rozgrzać
patelnię bez tłuszczu.
-Położyć mięso zawinięte w pergamin i piec każdą porcję z obu stron ok. 7 minut.-Podawać z pieczywem i ulubioną surówką.
smakowicie wygląda:)
OdpowiedzUsuńfajny pomysł na obiad:)
OdpowiedzUsuń