Jeśli ciasto zawsze się udaje , jeśli wszystkim smakuje i jeszcze na dodatek przygotowuje się je w ekspresowym tempie, to nie pozostaje nic innego jak zaliczyć go do ulubionych .......
......i piec..........dopóki nam się nie znudzi. A ciasto to jest bardzo uniwersalne i można piec je z dodatkiem wszystkich owoców sezonowych i może właśnie dlatego wciąż smakuje inaczej i chętnie do niego wracam.
SKŁADNIKI CIASTO:
| KRUSZONKA
|
Wykonanie:
-Składniki na ciasto powinny mieć jednakowa temperaturę.
-Do misy miksera wbić jajka, dodać olej , cukier i maślankę.
-Miksować kilka sekund na pełnych obrotach do połączenia się składników.
-Zmniejszyć obroty i dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
-Gotowe ciasto przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
-Na wierzchu ułożyć owoce.
-Ciasto można posypać kruszonką /lub po upieczeniu cukrem pudrem./
-Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 st.C ok.35 minut
Wlasnie pieke z malinami
OdpowiedzUsuń