Delikatne, chrupiące , proste w przygotowaniu i zdrowe.
Doskonałe , kiedy dopadnie nas ochota na coś słodkiego.
...a upiec je można błyskawicznie.... porzebować bedziemy tylko:
Wykonanie:
Płatki owsiane zmielić.
Białka ubić na sztywno z cukrem i szczyptą soli, dodać aromat waniliowy.
Zmielone płatki wymieszać z sezamem i siemieniem lnianym.
Połączyć z białkami, dodać olej i lekko wymieszać.
Blaszkę wyłożyć papierem do
pieczenia.
Łyżką nakładać niewielkie porcje masy formując okrągłe ciastka.
Dobrze, że nie mam ich w zasięgu ręki, bo żadne racjonalne argumenty by się nie przydały!
OdpowiedzUsuńBardzo dobre ciasteczka, przepis łatwy i szybki. Dodałam jeszcze od siebie suszonych moreli i rodzynek:)
OdpowiedzUsuńja też je lubię ..............i często zmieniam dodatki
Usuń