Gruszki zapiekane pod czekoladową kruszonką.........
Deser, który można przygotować na poczekaniu . Sezonowe owoce i kilka prostych składników na kruszonkę , a efekt końcowy może wszystkich przyjemnie zaskoczyć.
Komponując dowolnie składniki deseru możemy stworzyć za każdym razem coś nowego i niepowtarzalnego, a przede wszystkim pysznego.
Składniki:
Wykonanie:
W misce wymieszać mąkę, cukier i kakao.
Dodać masło pokrojone w kosteczkę.
Rozgnieść palcami na kruszonkę.
Czekoladkę zetrzeć na tarce, dodac do kruszonki , wymieszać.
Obrane gruszki pokroić w ósemki, skropić rumem.
Ułożyć w naczyniu do zapiekania.
Posypać imbirem, cynamonem oraz mąką ryżową.
Przykryć równomiernie przygotowaną kruszonką, posypać orzeszkami.
Wstawić ma piekarnika nagrzanego do 180 st. C.
Zapiekać 25-30 minut.
mmm, wygląda kusząco! gruszka i czekolada to świetny duet :)
OdpowiedzUsuńobłędne:) achhhhhhhhhhhhhhh
OdpowiedzUsuńCru,ble robiłam już chyba z tysiąc razy, ale na pomysł czekoladowego sama bym nie wpadła... Koniecznie muszę spróbować, bo wygląda wspaniale :)
OdpowiedzUsuń