Biszkopciki, które można przygotować w ekspresowym tempie, niewielkim nakładem pracy,
nie wymagają pieczenia.
Do przygotowania ich potrzebujemy cieniutkie , suche biszkopty, krem czekoladowy , serek maskarpone i drobne wiórki kokosowe. Aby obtoczyć ciastka w kokosie , należy przełożone biszkoptry na moment zanurzyć w ciepłym mleku / u mnie kokosowe/ lub w kawie. Zbyt długie moczenie może całkowicie zepsuć efekt końcowy, a nasze biszkopciki będą miękkie i niesmaczne.
Składniki:
- biszkopty suche / typu kocie języczki, pavessini itp.
- krem czekoladowo-orzechowy typu Nutella
- serek mascarpone
- drobne wiórki kokosowe
- ciepłe mleko kokosowe lub zwykłe
Wykonanie:
Jeden z biszkoptów posmarować cienką warstwą kremu
czekoladowego.
Drugi biszkopcik posmarować serkiem mascarpone.
Oba biszkopty skleić
ze sobą.
Czynność powtarzać do
wyczerpania składników.
Sklejone biszkopty
moczyć w mleku, tak by nie zdążyły go wchłonąć , a następnie obtoczyć w
kokosie.
świetny pomysł:) na pewno bardzo smaczne:)
OdpowiedzUsuńWidzę, że pychota...
OdpowiedzUsuńTak , są pyszne..............szkoda tylko,że takich biszkoptów nie ma w naszym kraju...............a może już są?
Usuń