Galaretki owocowe najbardziej smakują latem.
Połączone z sezonowymi owocami pozwalają tworzyć pyszne , zimne desery,
Składniki:
Wykonanie:
-Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej wody, dokładnie wymieszać i odstawić do przestudzenia.
-Przygotować10- 12 pojemniczków / u mnie plastikowe kubeczki 80 ml/.
-Czereśnie umyć /ogonek pozostawić/.
-Do każdego pojemniczka włożyć po jednej czereśni .
-Zimną galaretkę połączyć z likieremi zalać owoce tak, by były całkowicie zanurzone.
-Pojemniczki ułożyć na tacy i wstawić do lodówki.
-Podawać kiedy galaretka całkowicie stężeje .
-Pojemniczek wystarczy na moment włożyć do ciepłej wody, a galaretka z czereśnią wyskoczy bez problemu.
świetnie wyglądają:)
OdpowiedzUsuń