Pyszne, naturalne i ..........zimne!
Kiedy kilka lat temu sprawiłam sobie dobrej jakości i mocy blender, lody truskawkowo-bananowe zagościły w moim domu na dobre. Każdy zapas zmrożonych bananów i truskawek wędrował do misy blendera , by w zaledwie kilkadziesiąt sekund zamienić się w pyszną lodową masę i ochłodzić podniebienia domowników.
Prosty i doskonały sposób na pyszne i zdrowe lody.
Banan stanowi doskonałą bazę do przygotowania deserów lodowych . Wystarczy połaczyć go z innym owocem dodać trochę śmietany lub jogurtu i tworzyć nasze lodowe wariacje.
Tym razem spróbowałm wykorzystać maszynkę do lodów , by przygotować podobną wersję deseru i sprawdzić ,czy istnieje jakaś róznica.....
Tak, istnieje , tylko jedna :......tylko jedna : lody w maszynce trzeba kręcić około 30 minut, a w moim blenderze około minuty /pod warunkiem, że mamy zmrożone owoce/ . Smakują inentycznie!
Ale blender czeka na mnie w domu , a maszynkę właśnie sobie sprawiłam i nie ma wyjścia :krecę!
wszystkie składniki mocno schłodzone:
- 2 banany
- 250 g świezych truskawek
- 150 g jogurtu naturalnego/lub śmietany/
- 3 łyżki cukru pudru
Wykonanie:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz