W jajkach faszerowanych każdy może odnaleźć swój ulubiony smak.Wystarczy tylko odrobinę fantazji i znajomość smakowych gustów naszych domowników i gości.
Dodatek pora i marynowanych grzybków nadaje jajkom odrobinę pikanterii.
Składniki: / dla 2 osób/
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 1,5 łyżeczki musztardy chrzanowej
- 1,5 łyżki kwaśnej śmietany
- kawałeczek pora
- 2 łyżki malutkich grzybków marynowanych
- kilka małych cebulek marynowanych
- szczypiorek
- sól i pieprz do smaku
- kilka liści zielonej sałaty
Wykonanie:
Ugotowane jajka przekroić wzdłuż na połówki. Wyjąć żółtka i zetrzeć na drobnej tarce. Por drobniutko pokroić /potrzebowałam go tylko 2 łyżeczki/ .Żółtka połączyć z musztardą, śmietaną ,dodać por i kilka drobno pokrojonych grzybków. Przyprawić do smaku solą , pieprzem i nadziewać farszem białka.
Półmisek pokryć zieloną sałatką i ułożyć na nim jajka. Każde jajko udekorować małym grzybkiem, marynowaną cebulką i posypać szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz