13.05.2013

Wiosenne śniadanie cd. / III/

Razowiec z ziarnami  ,rzodkiewka ,twarożek , sałata i świeża cebulka ...........czy o czymś zapomniałam........?

Oczywiście ...jeszcze trochę świeżego masła, sól i pieprz , a uzupełnieniem może być kubek kefiru lub jogurtu naturalnego /tak właśnie lubię/ ,a potem szklanka soku owocowego.......


Ooczywiście  z rzodkiewką  nie możemy przesadzać, jest pyszna , zdrowa / oczywiście ta z ogródka/  , najlepiej smakuje w  sezonie, ale w końcu może się znudzić  ......trochę o rzodkiewce :  /zobacz/ 



Proponuje  przygotować trochę inne śniadanie. 
Wymaga nieco więcej nakładu pracy, ale jest bardzo pożywne i pyszne .
Jajka zapiekane w cieście francuskim /zobacz/  oraz sok pomidorowy z jogurtem naturalnym.


Tym  , którzy  dbają o linię  i liczą kalorie  polecam smaczne , choć  odchudzone nieco śniadanko:
chlebek pełnoziarnisty z chudym twarożkiem  i kiełkami rzodkiewki posypany siemieniem lnianym i  granulkami  otrębowymi.
.....a do tego obowiązkowo  owoc....no może dwa......

1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...