Pyszne ,wiosenne śniadanie........jajko sadzone, plasterek szynki, kilka listków sałaty lub swieżgo szpinaku i.....szparagi!
Najbardziej lubię do tego zestawu pachnącą , chrupiącą grzankę /taką prosto z patelni grillowej/.
Szparagi można podgotować wieczorem ,a rano zawinąć je w plaster surowej szynki /u mnie parmeńska/ i wstawić do piekarnika lub podgrzać na patelni.
Jajko / użyłam przepiórcze/ usmażyć, doprawić do smaku solą i pieprzem, posypać szczypiorkiem i przełożyć na talerz. Obok ułożyć podgrzane szparagi w szynce , kilka liści sałaty , grzankę
i.......smacznego!
Jest to propozycja na śniadanie w naszym kraju. We Włoszech nikt by się na nie nie zdecydował
/ja tak!/.
/ja tak!/.
Ale tak podane szparagi z jajkiem i grzanką to doskonała propozycja na obiad / drugie danie/ , lub kolację.
...................a może lepsza będzie bruschetta? /zobacz/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz