11.05.2013

Wiosenne śniadanie / I /

  Pyszne ,wiosenne śniadanie........jajko sadzone, plasterek szynki, kilka listków sałaty lub swieżgo szpinaku i.....szparagi!

Najbardziej lubię do tego zestawu pachnącą , chrupiącą grzankę /taką prosto z patelni grillowej/.

Szparagi można podgotować wieczorem ,a rano zawinąć je w plaster surowej szynki /u mnie parmeńska/ i wstawić do piekarnika lub podgrzać na patelni.

Jajko / użyłam przepiórcze/ usmażyć, doprawić do smaku solą i pieprzem, posypać szczypiorkiem i przełożyć na talerz.  Obok ułożyć podgrzane szparagi w szynce , kilka liści sałaty , grzankę
i.......smacznego!


Jest to propozycja na śniadanie w naszym kraju. We Włoszech nikt by się na nie nie zdecydował 
/ja tak!/.
Ale tak podane szparagi z jajkiem i grzanką to  doskonała propozycja na obiad  / drugie danie/ , lub kolację.

...................a może lepsza będzie bruschetta? /zobacz/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

szukaj po składnikach

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...