Moja ulubiona śniadaniowa owsianka /i inne tego rodzaju / na pewien czas poszła w odstawkę i ustapiłq miejsce świezym nowalijkom. Kanapka z domowego razowca z dodatkiem twarożku i świezych warzyw smakuje o tej porze znacznie lepiej.
Ugotowane /wieczorem/ , przestudzone , pokrojone szparagi i fasolkę szparagową wystarczy położyć na kromkach chleba razowego posmarowanego twarożkiem , by otrzymać pyszną, wiosenną kanapkę. Jeszcze tylko odrobina sezamowej i lnianej soli /gomasio/,pieprzu , troszkę zielonej cebulki , tymianku i świeżych listków szpinaku ,a tak skomponowana kanapka znika z talerzyka w ekspresowym tempie.
Ugotowane /wieczorem/ , przestudzone , pokrojone szparagi i fasolkę szparagową wystarczy położyć na kromkach chleba razowego posmarowanego twarożkiem , by otrzymać pyszną, wiosenną kanapkę. Jeszcze tylko odrobina sezamowej i lnianej soli /gomasio/,pieprzu , troszkę zielonej cebulki , tymianku i świeżych listków szpinaku ,a tak skomponowana kanapka znika z talerzyka w ekspresowym tempie.
Mniam.
OdpowiedzUsuńU mnie dzisiaj były jajka ze szparagami i szynką parmeńską zapiekane w kokilkach :) a wszystko to polane oliwą truflową :) mniamuśne śniadanko:)_
Rzeczywiście : Mniam!
OdpowiedzUsuń