12.05.2013

Wiosenne śniadanie / II /


Moja ulubiona śniadaniowa owsianka /i inne tego rodzaju / na pewien czas poszła w odstawkę i ustapiłq miejsce świezym nowalijkom. Kanapka z domowego razowca z dodatkiem twarożku i świezych warzyw smakuje o tej porze znacznie lepiej.
Ugotowane /wieczorem/ , przestudzone  , pokrojone  szparagi i fasolkę szparagową wystarczy położyć na kromkach chleba razowego posmarowanego twarożkiem , by otrzymać pyszną,  wiosenną kanapkę. Jeszcze tylko odrobina  sezamowej i lnianej soli /gomasio/,pieprzu , troszkę zielonej cebulki , tymianku i  świeżych listków szpinaku ,a tak skomponowana kanapka znika z talerzyka w ekspresowym tempie.


2 komentarze:

  1. Mniam.
    U mnie dzisiaj były jajka ze szparagami i szynką parmeńską zapiekane w kokilkach :) a wszystko to polane oliwą truflową :) mniamuśne śniadanko:)_

    OdpowiedzUsuń

szukaj po składnikach

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...